lv en

Publicēts: 03.06.2024

Izbaudi vasaru “SPORTA 2” kvartālā

“SPORTA 2” kvartāls attīstās un turpina būt par iemīļotu atpūtas vietu, kur baudīt kultūru, mākslu, pasākumus, festivālus, mūziku un izgaršot visdažādākos ēdienus un dzērienus. 2024. gada vasaras pasākumu sezonu, spītējot lietum,  lieliskā noskaņā atklāja “Riga Gin Festival”, kurš jau otro reizi “SPORTA 2” kvartālā turpināja vasaras kulta dzēriena džina festivāla tradīciju Rīgā. 

Festivālā bija  pārstāvēta ļoti plaša ģeogrāfiskā džinu karte, tajā skaitā arī vairāki zīmoli tieši no Latvijas. Apmeklētāji varēja baudīt alkoholiskos un bezalkoholiskos džina kokteiļus, kā arī bija iespēja pašiem iemēģināt roku dažādās džina meistarklasēs, lai kļūtu par šī dzēriena baudīšanas lietpratējiem.

Vasaras turpinājumā iespēja apmeklēt “Kim?” Laikmetīgās mākslas centra izstādi 15. dzimšanas dienas programmas ietvaros, mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” baudīt dvēseli aizkustinošas izrādes, novērtēt klasiku Riga Classic Cars organizētajā “Weekend car meet” klasisko auto saietā un pieredzēt Latvijā vēl nebijušu festivālu trīs dienu garumā “Wheels and Tattoos”, kā arī apmeklēt koncertus, DJ performances un virkni citu kolorītu vasaras notikumu. 

Ieskaties “SPORTA 2” kvartāla vasaras pasākumu programmā!

Jūnijā vēl pirms vasaras atpūtas var paspēt apmeklēt sezonas noslēdzošās izrādes mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”:

  • 04.06.2024. Izrāde “Tagad un tad”
  • 10.06.2024. Izrāde “Viņa-Viņš-Viņa?”
  • 11.06.2024. Viesizrāde – Norms Fosters “Garā nedēļas nogale”
  • 12.06.2024. Viesizrāde – Norms Fosters “Garā nedēļas nogale”
  • 13.06.2024. Izrāde “Akmens aizslīd garām”
  • 18.06.2024. Izrāde “Viņa-Viņš-Viņa?”
  • 19.06.2024. Izrāde “Akmens aizslīd garām”

Atzīmējot 15 pastāvēšanas gadus, Laikmetīgās mākslas centrs “Kim?” jeb “kas ir māksla?” sarīkojis ikgadēju, starptautisku laikmetīgās mākslas festivālu Rīgā un jubilejas programmas ietvaros “SPORTA 2” kvartālā būs skatāma izstāde.

  • 12.06.2024. – 07.07.2024.  Izstāde “Padsmit minūtes” (Formative Years)

Ieeja bez maksas

Notvert vasaras garšas un pavadīt vakarus nesteidzīgās sarunās iespējams vairākos “SPORTA 2” kvartāla gastrobāros, kuros notiks dažādi izklaides pasākumi.

Šovasar gastrobārā “OBJEKTS X BOAR BBQ” atspirdzinošu kokteiļu ceturtdienas “Ņem divus trešais par brīvu”, sulīgu BBQ un burgeru pārpilnība – unikālie pastrami, karalisko garneļu un arī strausa gaļas burgeri. Drīzumā gaidāmie notikumi:

  • 14.06.2024. HIP HOP mūziķe BeLiva | HIP HOP DJ sets terasē
  • 15.06.2024. Psihedēliskā roka grupas “ADVANCED BLUE” brīvdabas koncerts

Ja prāts nesas uz laisku vakara saules ķeršanu, tad jādodas uz gastrobāru “ZEFĪRS”, kur baudīt bezrūpību, sierīgas un debešķīgi gardas picas, veldzējošus kokteiļus, nebeidzamas sarunas, DJ mūziku un skaistākos saulrietus terasē. Drīzumā gaidāmie notikumi:

  • 13.07.2024. “Weekend car meet” auto saiets, kurā “Riga Classic Cars” pulcēs klasisko, youngtimer un moderno klasiku auto un moto entuziastus.
  • 30.08.2024. – 01.09.2024. “Wheels and Tattoos” festivāls – pirmo reizi pilsētas centrā tetovēšanas konvencija, kurā pulcēsies 50 labākie Latvijas un Baltijas tetovēšanas meistari, tajā skaitā “SPORTA 2” kvartāla tetovēšanas studijas “Tattoo Frequency” talantīgo meistaru komanda. Būs motošovs, auto & moto izstāde, vinila plašu tirdziņš, bezrūpīga atmosfēra ar ēdieniem un dzērieniem, kā arī dejām līdz rīta gaismai. 

Savukārt labāko no ziemeļiem un asāko no dienvidiem iesakām iepazīt gastrobārā “FLAUTA” sākot no  picas un marinaras līdz tako un molei. Ja izsalkums sāk ļoti zāģēt, tad jādodas uz komforta ēdienu restorānu “GATERIS”, kur izbaudīt gardus burgerus, voku, sendvičus un friškas autentiskā restorāna interjerā. 

Dodoties uz pasākumu vai savās ikdienas gaitās, auto ērti iespējams novietot “Cityparks” maksas autostāvvietā “SPORTA 2” kvartālā (iebraukšana no Sporta ielas). Tāpat ikvienam ir iespējams braukt ar videi draudzīgu auto, izmantojot “Tesla” koplietošanas platformu “OX DRIVE”, kas par savu mājvietu ir izvēlējusies tieši “SPORTA 2” kvartālu.

Lai uzzinātu aktuālo informāciju par pasākumiem, sekojiet līdzi “SPORTA 2” kvartālam Facebook un Instagram.  

Tiekamies šovasar “SPORTA 2” kvartālā!

Uz sākumlapu